Naantalin ja Raision taru loppuu?!

Tasavallan hallitus runnoo kuntia yhteen kovalla kädellä tutkimustiedoista piittaamatta. Kuviteltujen miljoonasäästöjen saavuttamiseksi aiotaan kuntien määrä karsia peräti 80%:lla! Roskakuoppaan joutuvat siis keskiaikainen Naantalikin, Raision, Maskun, Kaarinan ja Liedon ym. seuraksi.

Tavoitteena on satojen miljoonien säästöt. Hallintomenoja karsimalla Saaristo-Naantali sai säästöjä vajaat 0,5% – siitä ei valtakunnan tasollakaan satoja miljoonia synny! Isoja säästöjä saadaa aikaan vain palveluita voimakkaasti karsimalla. Samalla päädyttäisiin siihen, että kansalaisia ei Suomessakaan enää turhaan vaivata päätöksentekoon osallistumisella vaan kasvava byrokratia huolehtii ikävien säästöpäätösten toteutuksesta!

Kuntauudistus sai oikeusoppineilta kovaa kritiikkiä: Oikeusoppineet arvostelevat kovin sanoin hallituksen tapaa hoitaa kuntauudistusta. Keskeinen kritiikin kohde on parlamentarismin ohittaminen; yli vaalikausien menevää uudistusta ei pitäisi toteuttaa ilman parlamentaarista valmistelua. Kritiikkiä saa myös kuntien koon nostaminen keskiöön ilman, että samalla puhutaan kunnallisesta demokratiasta, kuntien tehdävistä tai tehtävien jaosta sekä rahoituksesta ja valtuonosuusjärjestelmästä. Oikeusoppineiden puheenvuorot on julkaistu Kunnallisalan kehittämissäätiön (KAKS) kuntauudistusta käsittelevässä kirjasarjassa 1. maaliskuuta. Linkin löydät feisbookista tai googlaamalla!

Jarkko Kanerva, Naantalin seudun vihreiden puheenjohtaja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: