Kuntauudistusta?

…hatarin perustein! Varsinais-Suomen infotilaisuuteen 20.3. koottiin 300 kuulijaa kuuntelemaan huonosti valmisteltua ja osin virheellisiä tietoja sisältävää esitystä. Muun muassa kuntien voimassaolevista veroprosenteista esitettiin virheellisiä tietoja – Naantalin prosentti muka yli maan keskiarvon – tosiasiassa maan alimpia. Pyysin VVM:n edustajaa oikaisemaan luvun ja hän pahoitteli virhettä jälkikäteen.

Juhlallisesti seinälle heijastettiin tieto siitä, että Turussa käy töissä yli 40% Raision, Kaarinan, Ruskon, Maskun ja Naantalin työssäkävijöistä. Alla oikeita lukuja:
Rusko 51,0, Kaarina 49,8, Lieto 49,2, Raisio 48,2, Masku 43,0 ja Naantali 37,6%.

Vanhanaikaisen Elon laskuopin mukaan Naantalin 37,6 on alle 40 ja (unohtuneen) Liedon 49,2% on aika reilusti yli 40. Huomionarvoinen – esittämättä jätetty – tieto on se, että Raision (65,6) ja Naantalin (59,3%) asukkaiden asioinnista reilusti yli puolet suuntautuu omaan kuntaan eikä Turkuun – Liedossa sen sijaan vain 46,2, Kaarinassa 34,0, Maskussa 35,7 ja Ruskolla 24,5%. Pysytään faktoissa ja keskustellaan yhteistyöstä, ei liitoksista! Ja jos lukuja esitellään, esitellään oikeita lukuja!

Kuntalaiskyselyssä raisiolaisista selvä enemmistö (75,79%) yli 2800 vastaajasta kannatti itsenäistä Raisiota, 18,15% liitosta läntisten kuntien (Masku, Rusko, Nousiainen, Naantali, Mynämäki) kanssa ja 6,06% Turku-keskeistä liitosta.

Naantalilaisista vastaajista 90,76% kannatti itsenäisen Naantalin säilyttämistä. 5,50% oli valmiita kuntajakoselvitykseen ilman ennalta määrättyjä tavoitteista. Turku-keskeiseen liitosselvitykseen osallistuisi 2,60% ja 1,13% yhteensä 2045 vastaajasta piti asiaa merkityksettömänä. Tältä pohjalta lienee valtuuston helppo ottaa kantaa asiaan 11.4. pidettävässä ylimääräisessä kokouksessa.

Jarkko Kanerva, Naantalin seudun vihreiden puheenjohtaja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: