Turun seudun rakennemalli 2035 ja…

Naantalin valtuusto hyväksyi 7.5.2012 osaltaan Turun kaupunkiseudun rakennemallin. Hyvä niin, sillä seudun kuntia on ministeritasolla jatkuvasti kritisoitu yhteistyökyvyttömyydestä. Mallin mukaan Naantalikin tulee kasvamaan reilusti, ydinalueen osalta 5500 hengen verran. Tavoite on aika kova, keskustan alueelle halutaan jo vuoteen 2025 mennessä lisää asuntoja 2000 hengelle ja Luonnonmaalle 2700 asukkaalle. Väestö kasvaisi siis näillä alueilla n. 300 henkeä vuodessa (nykyinen kasvuvauhti on alle 100). Lisäksi Humalistoon sijoittuisi 500 uutta asukasta ja Rymättylän keskusta-alueelle ja Merimaskuun kumpaankin n. 200.

Sinänsä on tietenkin hyvä varautua kasvuun, mutta kaupungin toteuttavat toimenpiteet on syytä harkita realistiselta pohjalta. Rymättylän ja Merimaskun väestömäärän kasvuun on varauduttava, jotta palvelut voidaan säilyttää. Luonnnonmaalla on hyvä edetä vaiheittain – kaavoitus- ja ympäristölautakunnassa eilen (9.5.) käsitelty Kukolanvainion pientaloalue on voitava toteuttaa jo lähivuosina. Mutta Naantalin keskustan kasvua ei ole realistista mitoittaa rakennemallin maksimin mukaisesti ja Humaliston osalta on edelleen kriittisyys paikallaan.

Reipasta kasvua on kyllä odotettavissa Isosuon kaatopaikalla,

PS. Naantalin vihreiden ryhmän mielestä Naantalikin tarvitsee oman ilmasto-ohjelman. Onkohan Raisiossa jo sellainen? Jätimme asiasta valtuustoaloitteen, joka on luettavissa kaupungin päätöksenteko -sivuilta ja myös allekirjoittaneen kotisivulta jarkkokanerva.fi.

Jarkko Kanerva, Naantalin seudun vihreiden puheenjohtaja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: