Mutkat suoriksi valtuustossa

Naantalin valtuusto käsitteli merkittäviä asioita 10.6.2012. Naantalin kaupungin tarkastuskertomusta ja yli 3 miljoonan alijäämäistä tilinpäätöstä käsiteltäessä kaikki ryhmät olivat yksimielisiä siitä, että velkaantumiskehitys on pysäytettävä. Keinoista ei sitten samanlaista yksimielisyyttä löytynytkään. Kokoomus painotti tietysti tiukkaa menokuria. Demarit ja varsinkin vasemmistoliitto olivat huolestuneita henkilökunnan asemasta, kun säästöjä haetaan. Itse totesin, että veroprosentin alhaisuus ei ole itsetarkoitus, mutta palvelut on turvattava. Elinkeinopolitiikan tavaton tehottomuus on syynä siihen, että tuloja ei ole kertynyt ja kokoomusjohtoinen kaupunkisuunnittelujaosto on hidastanut kaavoituksen valmistumista – mikä taas heijastuu asukasluvun hitaaseen kasvuun. Paniikkireaktioihin ei ole aihetta, mutta on huolellisesti haettava parhaita käytäntöjä, joita ei nyt aina olla osattu soveltaa. Kaupungin keskustaa suunniteltaessa on muistetta Naantalin – Armonlaakson – omien vahvuuksien säilyminen: väljyys, vihreys ja pikkukaupungin ilme; puutaloja kannattaisi suosia.

Ja sitten Humaliston kolmas erä: Vasemmistoliiton Raittola esitti kerrostalokaavan palautusta. Kannatin esitystä. Isot virheet on tehty, kun a) kaupunki ei lunastanut sataman kyljessä olevaa aluetta, b) kun osayleiskaavassa (2004?) päätettiin luontaiselle teollisuusalueelle kaavoittaa asuntoja ja c) kun vanhentuneen asemakaavan perusteella annettiin rakennuslupa kerrostaloille kaavaa väljästi soveltaen. Virheet pitäisi korjata palaamalla omia jälkiä takaisin. Palautus ei mennyt läpi; kokoomus ja demarit halusivat jatkaa riskialttiin alueen rakentamista, sanoim osakeskustaa. Vasemmistoliitto, vihreät, rkp ja kristilliset,sekä yksi keskustasta (Kuustonen) olivat palautuksen kannalla (35-7, 1 tyhjä). Jatkokäsittelyssä kaavan olisi hylännyt neljä valtuutettua – silloin vanha vielä huonompi kaava olisi jäänyt voimaan; itse äänestin nyt tyhjää – parempaa asemakaavaa ei saada jos/kun osayleiskaava on voimassa.

Jarkko Kanerva, Naantalin seudun vihreiden puheenjohtaja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: