Talousongelmia Naantalissa(kin)

Naantalin valtuusto innostui poikkeuksellisesti keskustelemaan 10. syyskuuta. Olipa aihettakin: talousarvion pohja pettää ainakin neljän miljoonan verran, luultavasti enemmänkin. Kokoomus (Matti R.) vaatii palvelu- ja henkilöstöstrategian nopeaa toteutusta – sopinaa kysyä, miksi kokoomusvetoinen kaupunki ei ole jo niitä tehnyt. Demarien Sirpa Hagsberg puhui töiden järkeistämisestä kysyen ”mistä voidaan luopua?”,  ja ihmetteli, miksi turisti ei asetu Naantaliin asumaan – moni varmaan tulisikin, jos täältä saisi kohtuuhintaisia asuntoja tai tontteja. Keskustan Heini Jalkanen vaati maankäytön ja kaavoituksen tehostamista. Vasemmistoliiton Hannu Raittola varoitti ylikorostamasta rahapulaa, vastusti jo valmiiksi palveluiden leikkaamista ja muistutti alhaisesta veroprosentista.

Itse totesin vihreiden puolustavan sosiaali-, terveys- ja koulutuspalveluita; ne ovat kunnan vanhoja ydintehtäviä. Teknisen sektorin osalta on etsittävä tehokkaimpia tuotantotapoja ja johtoportaan suurta miehitystäkin voidaan tarkastella kriittisesti. Totesin myös, että budjetin alijäämä on itse tehty: kokoomuksen ja demarien johdolla yliarvioitiin tietoisesti vuoden tulokertymää ja päätettiin olla korottamatta veroprosenttia riittävästi. Kaavoituksen hitautta on turha ihmetellä, kun toisen kaavoitusarkkitehdin virka jätettiin perustamatta – mitätön säästö, mutta tulokertymä hidastuu merkittävästi. Annoin lisäksi vinkin kaupungin johdolle: tehostetaan vihdoin elinkeinopolitiikka! – Opintomatka Uuteenkaupunkiin voisi olla paikallaan!

Jarkko Kanerva, Naantalin seudun vihreiden puheenjohtaja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: