Naantalin valtuusto 14.10.2013

Kuntaliitosta torjuttiin hyvin yksimielisesti, mutta Turun kaupunkiseudun yhteistyön kehittämiseen ollaan tietenkin valmiita. Se siitä: toivotaan parasta, pelätään pahinta Henna Virkkusen (kok.) taholta ja pistetään hanttiin pakkoliitoksille viimeiseen asti.

Valtuusto hyväksyi yksimielisesti ja keskustelutta sen, että aikuissosiaalityön eri momenttien kustannukset ovat nousseet 800 000 euroa yli budjetoidun. Minua kyllä huolestuttaa tilanne: mistä on kysymys? Helpompi sen sijaan oli hyväksyä se, että sataman satamalaituriurakasta 2 miljoonaa siirtyy seuraavalle vuodelle – näin päästään vähän lähemmäs talouden tasapainoa tämän vuoden osalta.

Vilkkaasti keskusteltiin sitten Vilhelm Junnilan (ps) aloitteesta, jonka mukaan luottamushenkilöpalkkioista leikattaisiin niihin tehty 10 %:n korotus – säästö 25 000 euroa vuodessa. Kokoomus oli huolissaan siitä, että tämä tappaisi kiinnostuksen yhteisten asioiden hoitoon ja toisi luottamustehtäviin vain eläkeläisiä ja nuoria! Ja puolueen paikallisosastoltakin loppuisivat tulot. Karmeita uhkakuvia?! Demarit olivat sitä mieltä, että ”työmies on palkkansa ansainnut”. Tiukassa taloustilanteessa säästön kannalla olivat perussuomalaisten lisäksi vihreät, vasemmistoliitto ja kristilliset sekä yksi keskustalainen, äänestys 32-11.

Leena Haanpää (vihr.) jätti käsittelyyn aloitteen, jossa tähdätään nuorisovaltuuston vaikutusmahdollisuuksien lisäämiseen nimeämällä nuorille oma kummivaltuutettu.

Jarkko Kanerva, vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja

Yksi kommentti

 1. Ville Vuorio · · Vastaus

  Hei

  Huomasin kirjoituksenne ja kiinnitin huomiota kohtaan: … Ja puolueen paikallisosastoltakin loppuisivat tulot. Karmeita uhkakuvia?!

  Tässä varmaankin viitataan valtuuston kokouksessa käyttämääni puheenvuoroon siitä, miten kokouspalkkioista peritään Naantalin Kokoomuksessa 15%:n puoluevero. En ollut huolissani kuitenkaan Kunnallisjärjestömme tulopuolesta, taloutemme on vakaa ja tarvittaessa voimme nostaa puolueveron 20%:iin kuten se on esim. Turussa.

  Olin huolissani siitä, että kokouspalkkioiden alennusta äänekkäimmin vaatineet eivät ole suostuneet julkistamaan omia rahoitusmallejaan Naantalissa pyynnöistä huolimatta. Jos kuuntelitte puheenvuoroni kokonaisuudessaan, niin huomasitte ehkä, että mainitsin tämän puolueveron olevan Kokoomuksen Kunnallisjärjestön ainoa tulopuoli ja koska tämä on osa kokouspalkkioista käytävää keskustelua, olisi kaupunkilaisten kannalta reilua tietää millaisia käytäntöjä asian suhteen on muilla puolueilla. Vastauksia ei salissa kuulunut miltään puolueelta. Ei edes Vihreiltä. Eniten odotin kuitenkin Pesujen vastausta asiaan….

  Jos olette sitä mieltä, että kokouspalkkioista perittävä puoluevero on jotenkin tuomittava systeemi, niin kuulen mielelläni millaisia parempia rahoitusmalleja on olemassa?

  Pahoittelen, jos asettelin sanani niin epäselvästi, että siitä sai noin väärän kuvan.

  Ville Vuorio
  puheenjohtaja, Kokoomuksen Naantalin Kunnallisjärjestö ry.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: