Luontoarvot on huomioitava Lammasluodon kaavoituksessa

VALTUUSTOALOITE LUONTOARVOJEN HUOMIOIMISESTA LAMMASLUODON KAAVOITUKSESSA

Naantalin keskustan tuntumassa olevaa Lammasluotoa, joka nykyään on suurelta osalta melko luonnontilaista lehto- ja sekametsää, ollaan kaavoittamassa asumiskäyttöön. Luontoinventointien mukaan Lammasluodon itäosassa ’Lohkon 2 pienialainen kulttuurilehtokuvio on Metsälain 10 § mukainen erityisen tärkeä elinympäristö’…

Tälle alueelle on tulossa toinen suunnitteilla olevista rakennuksista. Koska kaavoitus näyttää olevan etenemässä luontoarvoista huolimatta, esitämme, että kaavoitettavan alueen pohjoisreunalla kasvava hyvin iäkäs ja suurikokoinen saaristomänty, jonka ympärysmitta on 222 cm ja sen lähistöllä kasvavat kaksi noin kymmenmetristä katajaa rauhoitetaan luonnonsuojelulain mukaisina luonnonmuistomerkkeinä. Lisäksi esitämme, että jäljelle jäävää vaahteroista, tervalepistä ja lehdon pensaslajeista koostuvaa kulttuurilehtoa käsitellään jatkossa luonnontilaisena puistona, jossa ei tarpeettomasti tuhota arvokasta jalopuustoa ja pensaskasvillisuutta.

Naantalissa 27.4.2015

Jarkko Kanerva
Leena Haanpää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: