Naantalin väestön ikärakenteesta aiheutuvia ongelmia ehkäistävä

Esitämme, että kaupunginhallitus ja KSJ ryhtyvät aktiivisesti selvittämään millä tavalla Naantalin väestön ikärakenteen kehityksestä aiheutuvia ongelmia voitaisiin tehokkaammin ehkäistä. Nuorten ikäluokkien osuuden pieneneminen uhkaa kouluverkoston toimintakyvyn turvaamista peruskoulutuksessa ja pian myös nuorisoasteella ja saattaa jatkossa heikentää myös monipuolisten harrastusten tarjoamismahdollisuuksia. Tilanteen korjaamiseksi ei riitä pelkästään omakotitonttien tarjonnan lisääminen, vaan sen lisäksi pitää löytää lisää mahdollisuuksia myös sellaisiin asumismuotoihin, johon pienemmät tulot riittävät.

Ikääntyvän väestön tarpeisiin pitää vastaavasti saada aikaan sellaista asuntotuotantoa, jossa riittävien palvelujen saanti voidaan turvata myös keski- ja pienituloisille. Lisää palveluasuntoja pitäisi aikaansaada kävelyetäisyydelle keskustan lähipalveluista. Koteihin saatavien palvelujen tarjontaa tulee samalla lisätä. Väestön ikääntyessä kaupungin tulee yhä enemmän kiinnittää huomiota myös liikkumisen esteettömyyteen erityisesti kokoontumistilojen osalta. Yhteisöllisten asumismuotojen toteutumismahdollisuuksia tulee myös edistää.

Naantalissa 29.2.2016

Jarkko Kanerva
ja kuusi muuta valtuutettua

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: