Valtuustoaloite kaupunginvaltuuston kokousten verkkolähettämisestä

Kaupunginvaltuuston kokousten lähettäminen suorana netissä

Voimassa olevan kuntalain mukaan kunnan on tiedotettava asukkailleen kunnassa vireillä olevista asioista, niitä koskevista suunnitelmista, asioiden käsittelystä, tehdyistä ratkaisuista ja niiden vaikutuksista. Tämä korostuu myös uuden kuntalain valmisteluissa, joissa yksi painoalue on ollut kuntademokratian parantaminen, eli esimerkiksi päätöksenteon avoimuuden ja kuntalaisten osallisuuden lisääminen.

Suorana verkossa lähetettävät valtuuston kokoukset lisäävät päätöksenteon avoimuutta ja läpinäkyvyyttä sekä antavat useammalle kuntalaiselle mahdollisuuden seurata valtuustossa käytäviä keskusteluja. Päätöksenteon avoimuutta lisää myös lähetysten arkistoiminen siten, että kokoukset ovat myös jälkikäteen katsottavissa. Erityisen tärkeää kokousten nettilähetys on Naantalissa, missä saaristoisuus luo kuntalaisille haasteita tulla seuraamaan kokouksia kaupungintalolle.

Turun kaupunginvaltuuston kokouksia on voinut seurata suorana nettilähetyksenä elokuusta lähtien kaupungin verkkosivuilta. Raisiossa taas kaupunginvaltuuston kokouksia on voinut seurata jo vuosia kaapelikanavan kautta; lähetyksiä arvioidaan seuraavan 500–1500 kuntalaista. Nettilähetykset mahdollistavat kaapelikanavaa laajemman katsojakunnan, sillä silloin lähetysten seuraaminen ei ole kiinni kaapeliverkon rajoista.

Esitämme, että kuntalaisten tiedonsaannin helpottamiseksi kaupunginvaltuuston kokoukset lähetetään suorana verkossa ja tallennetaan siten, että ne ovat myös jälkikäteen katsottavissa.

Naantalissa 18.11.2013

Sara Luotonen
Vilhelm Junnila (ps)
Leena Haanpää
Juho Kuustonen (ps)
Elisabeth Erholtz (ps)
Juha Eura (ps)
Kari Salo (ps)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: