Naantalin seudun vihreät ry:n säännöt

1 § Nimi ja kotipaikka
Yhdistyksen nimi on Naantalin seudun vihreät ry ja sen kotikunta on Naantalin kaupunki.

2 § Yhdistyksen tarkoitus ja toiminta
Yhdistyksen tarkoituksena on vaikuttaa yleiseen mielipiteeseen ja yhteiskunnalliseen päätöksentekoon edistämällä toimintaa, joka palvelee ihmisen ja luonnon tasapainoista rinnakkaiseloa ja yhteiskunnallista oikeudenmukaisuutta.

Yhdistys pyrkii parantamaan demokratian toimivuutta edistämällä ihmisten vaikutusmahdollisuuksia yhteiskunnan kaikilla tasoilla ja vaikuttamaan parlamentaarisesti yhteiskunnan päätöksentekoon.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys:

  • Osallistuu yhteiskunnalliseen keskusteluun ja päätöksentekoon.
  • Kerää ja välittää tietoa elinympäristömme tilasta sekä ihmisen ja luonnon välisestä suhteesta.
  • Järjestää kursseja sekä keskustelu- ja tiedotustilaisuuksia.
  • Tekee aloitteita ja kannanottoja sekä toimii muilla vastaavilla tavoilla.
  • Koordinoi vihreiden vaalitoimintaa.
  • Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi toimeenpanna arpajaisia, rahankeräyksiä sekä harjoittaa kirpputori- ja kioskikauppaa sekä voi ottaa vastaan testamentteja ja lahjoituksia.

3 § Yhdistyksen jäsenet
Yhdistyksen jäseneksi pääsee henkilö, joka tuntee huolta ja kantaa vastuuta elinympäristömme ja siinä elävän ihmisen tilasta. Yhdistyksen hallitus hyväksyy jäsenyyden. Jäsenet maksavat vuosittaisen jäsenmaksun, jonka suuruuden päättää syyskokous.

Jäsen voi erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti yhdistyksen hallitukselle tai sen puheenjohtajalle taikka ilmoittamalla eroamisesta yhdistyksen kokouksen pöytäkirjaan.

Yhdistyksen jäsen voidaan erottaa jos tämä:

  • on jättänyt jäsenmaksunsa maksamatta yhdistykselle yhtä vuotta pidemmältä ajalta tai
  • toimii vastoin yhdistyksen tarkoitusta, menettelyllään yhdistyksessä tai sen ulkopuolella tuntuvasti vaikeuttaa yhdistyksen toimintaa.

Jäsenen erottamisesta päättää yhdistyksen hallitus. Erottamispäätös tullakseen voimaan on tehtävä kahdessa peräkkäisessä hallituksen kokouksessa 2/3:lla annetuista äänistä.

4 § Yhdistyksen hallinto- ja toimihenkilöt
Yhdistyksen hallituksen jäsenten lukumäärä on neljä (4) varsinaista jäsentä ja heille on valittava kaksi varajäsentä. Syyskokous valitsee hallituksen puheenjohtajan vuodeksi kerrallaan, hallituksen toimikausi on kaksi vuotta ja puolet hallituksen jäsenistä on erovuorossa vuoden välein.

Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan sekä ottaa sihteerin, rahastonhoitajan ja muut tarvittavat toimihenkilöt. Hallitus voi asettaa toimikuntia ja työryhmiä. Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan kutsusta tai kun vähintään kaksi hallituksen jäsentä sitä vaatii.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: