Toimintasuunnitelma 2014

Naantalin seudun vihreät ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2014


1. Johdanto

Naantalin seudun vihreät ry (myöhemmin Naantalin seudun vihreät) on vihreiden paikallisosasto, joka järjestää kuukausittain erilaisia tapaamisia ja pyrkii ajamaan vihreitä arvoja kunnallispolitiikassa. Yhdistyksen tarkoituksena on vaikuttaa yleiseen mielipiteeseen ja yhteiskunnalliseen päätöksentekoon edistämällä toimintaa, joka palvelee ihmisen ja luonnon tasapainoista rinnakkaiseloa ja yhteiskunnallista oikeudenmukaisuutta.

Yhdistys pyrkii parantamaan demokratian toimivuutta edistämällä ihmisten vaikutusmahdollisuuksia yhteiskunnan kaikilla tasoilla ja vaikuttamaan parlamentaarisesti yhteiskunnan päätöksentekoon.

Vuonna 2014 Naantalin seudun vihreiden painopistealueita ovat:

1)      Nuorten vaikutusmahdollisuuksien parantaminen
2)     Ympäristöasioiden esiintuominen poliittisessa päätöksenteossa
3)     Eurovaalit


2. Tapahtumat

Naantalin seudun vihreiden tapahtumat ovat avoimia kaikista niistä kiinnostuneille ja tapahtumista tiedotetaan kotisivujen, yhdistyksen facebook-sivun sekä sähköpostilistan kautta.

Tulevana vuonna Naantalin seudun vihreät osallistuu Unikeonpäiville sekä muihin tapahtumiin resurssien mukaisesti. Yhdistys osallistuu myös eurovaalikampanjointiin. Lisäksi Naantalin seudun vihreät järjestää omia ajankohtaisia tapahtumia, kursseja sekä keskustelu- ja tiedotustilaisuuksia.


3. Poliittinen vaikuttaminen

Kunnallispolitiikka
Vihreillä on Naantalissa kaksi valtuutetun ja kaksi varavaltuutetun paikkaa sekä useita lautakuntapaikkoja. Naantalin seudun vihreät on aktiivinen kunnallispoliittisesti ja toimii jäsenistön väylänä kaupungin päätöksentekoon osallistumiseen sekä toimii vihreiden luottamustoimijoiden keskusteluareenana. Yhdistys osallistuu paikallispolitiikkaan myös kirjoituksilla kotisivuille ja paikallislehtiin sekä osallistumalla tapahtumiin ja järjestämällä niitä.

Vihreän liitto
Naantalin on osallisena myös Varsinais-Suomen piirin sekä valtakunnallisten vihreiden päätöksenteossa ja tekee yhteistyötä muiden alueen vihreiden järjestöjen kanssa.


4. Järjestö

Hallitus
Hallitus on päävastuussa toimintasuunnitelman toteuttamisesta. Sen muodostavat jäsenistön valitsema puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja sekä neljää muuta jäsentä ja kaksi varajäsentä. Hallitus kokoontuu keskimäärin kerran kuussa ja kokoukset ovat avoimia. Kuukausikokouksien lisäksi voidaan järjestää tarpeen mukaan suunnittelu- tai keskusteluiltoja.

Talous
Naantalin seudun vihreiden talous perustuu jäsenmaksuihin, luottamustoimipalkkioihin sekä omaan varainhankintaan. Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi toimeenpanna arpajaisia, rahankeräyksiä sekä harjoittaa kirpputori- ja kioskikauppaa sekä ottaa vastaan testamentteja ja lahjoituksia. Tapahtumiin ja koulutuksiin haetaan Vihreän sivistys- ja opintokeskuksen (ViSiO) avustuksia. 

Hyväksytty syyskokouksessa 17.11.2013

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: